Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapılara maruz isimdir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir bekçi da, nitelikli bir yangın kapısının elan mualla bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın kapısı, yangın esnasında daha uzun müddet dayanır ve daha azca onarım gerektirir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın yönetmeliğinde ifade edilmiş olduğu üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın bapsı müstacel çıkış bâtınin kullanılacaksa o saat mukteza koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir doğrultuının degaje olması ve dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda kişi zayiatının olma ihtimali vahim oranda düşmektedir.

Performans çerezleri: Bu çerezler, ziyaretçilerin sıklıkla ne sayfaları ziyaret etmiş olduğu ve genel ağ sayfalarından hata mesajları allıkıp almadığı gibi görüşmeçilerin internet sitesini elbette kullandığı ile alakalı veri toplar.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine demetlı olarak birkaç farklı himaye seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin tatminkâr cevaz olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Mono blok beden konstrüksiyonsı ekip sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin kucakinden sabık 4 adet cıvata ile bir birine bağlanması ile esenlanmaktadır.

Göksu Kapı üretim alanlarında spesiyalist ekibimiz tarafından belirlenen konstrüksiyondaki Yangın Kapıları en koca kalite ve en muvafık yükselmek politikamıza makul olacak şekilde üretilir.

FEZA Mekanizma Odası Yangın Kapısı: Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının kanatı sıra otomasyon sistemlerine makul aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın kapıları camlı olabilir.

Yangın merdivenleri gestaltlırken vâsiliği konutlarda 80cm, topluma zahir dokumalarda 120cm, faziletli katlı ofis binalarında 90cm enliliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları yaygınliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde hareketsiz kanatlı, Yangın Kapısı çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page